Nieuws & agenda

april 2015

 • 24 april, 2015 - 17:00

  Het zijn moeilijke tijden voor links. De wereld is veranderd, maar hebben linkse partijen zich wel voldoende aangepast? Rechtse partijen lijken groter te worden, ten koste van de linkse. Maar betekent dat ook dat mensen in Nederland links niet meer zien zitten? Dat ze geen belangstelling meer hebben voor progressieve ideeën? Of moeten de ideeën anders aan de man worden gebracht?

 • 24 april, 2015 - 14:00

  Het Nederlands Dachau Comité (NDC) nodigt u, in samenwerking met de Wiardi Beckman Stichting, uit voor de Dachaulezing op vrijdag 24 april 2015 om 14.00 uur in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam.

  De lezing staat in het teken van oud-Dachau-gevangene Stuuf Wiardi Beckman.

  Programma Dachaulezing

  · Ontvangst met koffie/thee vanaf 13.30u

  · Inleiding door Wimar Jaeger (bestuur NDC)

  · Biografie Wiardi Beckman door Tjalling Halbertsma (kleinzoon)

 • 23 april, 2015 - 19:00 - 22:00

  Donderdag 23 april organiseert de themagroep Groene Energie van de landelijke werkgroep PvdA Duurzaam een discussieavond over de toekomstige rol van warmtenetwerken, nu ons aardgas opraakt en we vanuit klimaatoogpunt zo min mogelijk fossiele brandstoffen willen gebruiken.

  Nederland verspilt nu ‘afvalwarmte’ die miljoenen huishoudens kan verwarmen. Dat is ontoelaatbaar! Minister Kamp komt binnenkort met een warmtevisie. Provincies en gemeenten spelen daarin een belangrijke rol. Een goede aanleiding om hierover met elkaar in discussie te gaan.

  Programma

 • 20 april, 2015 - 17:00 - 19:00

  De liberale TeldersStichting en de sociaal-democratische Wiardi Beckman Stichting organiseren in samenwerking met het Montesquieu Instituut op 20 april een actueel debat over de staat van de Europese economie en de aanpak van de eurocrisis. De wetenschappelijke bureaus zijn verbonden aan de twee regerings-partijen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de Nederlandse inbreng. Niettemin vertegen-woordigen zij verschillende sociaaleconomische tradities. Ook in het debat over Europa.