UITNODIGING PRESENTATIE BOEKMAN 95

Nieuws & agenda

Polderen tussen links en rechts: reflecties op een sociaal-liberaal cultuurbeleid

Op 18 juni om 15.30 uur wordt het nieuwe nummer van Boekman gepresenteerd in Nieuwspoort, het perscentrum op een steenworp afstand van het Binnenhof. Boekman 95 peilt de perspectieven voor en beperkingen van een sociaal-liberaal cultuurbeleid. In het vorige kabinet (Rutte I, 2010-2012) werd het poldermodel afgezworen. Met Rutte II, een Paars kabinet, maakte het polderen zijn comeback.

In deze Boekman onder meer een interview met minister Bussemaker van OCW, waarin zij haar eerste gedachten formuleert over het cultuurbeleid dat zij in de subsidieperiode 2013-2016 wil uitstippelen.

Vooruitlopend op de discussie over cultuur in de Tweede Kamer op 19 juni, reflecteren Mark van de Velde (Teldersstichting), Frans Becker (Wiardi Beckman Stichting) en Caspar de Kiefte (FNV-KIEM) op de visiebrief cultuurbeleid van minister Bussemaker die half juni verschijnt. Aansluitend discussie met de zaal.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Dit nummer vloeit voort uit een samenwerkingsverband met de KNAW.

Aanmelden

Toegang is gratis maar i.v.m. de beperkt beschikbare ruimte graag z.s.m. aanmelden bij het secretariaat van de Boekmanstichting.