16 september 2013

“Europa bevindt zich in een noodtoestand,” stelt de Duitse filosoof Jürgen Habermas.

De Europese Centrale Bank krijgt steeds meer macht over nationale begrotingen, nationale parlementen steeds minder. Tegelijk zoekt het Europese publiek “naar manieren om zich te doen gelden als actief publiek,” aldus Luuk van Middelaar, historicus en speechschrijver van Herman van Rompuy.

De Europese verkiezingen van 2014 en de economische crisis nopen tot heroverweging van het Europese project. Wat is anno nu de zin van Europa?

26 juni 2013

Maandag 24 juni hebben de leden van het curatorium van de WBS uit hun midden Felix Rottenberg als voorzitter gekozen.

Rottenberg volgt Lodewijk Asscher op, die in september 2012 terugtrad in verband met zijn deelname aan het kabinet Rutte II.

Rottenberg over zijn nieuwe functie binnen de WBS: 'Het gaat om het beschermen van een mentaliteit. Als de WBS bloeit en volop de ruimte neemt, dan zullen het debat en de discussie in en om de PvdA daar maximaal profijt van hebben.'

24 juni 2013

Op donderdag 27 juni a.s. organiseren de Wiardi Beckman Stichting, de PvdA-Eurodelegatie en de PvdA in Café Dudok Den Haag (Hofweg 1a) een groot economiedebat over de vraag waar we in de toekomst ons brood mee willen verdienen (economische structuur en werkgelegenheid) en welke consequenties daaruit voortvloeien voor de actuele economische en begrotingspolitiek.

Achtergrondinformatie over het debat kunt u hier vinden: Dossier economendebat

Middagdeel (van 16.00 tot 18.30 uur)

18 juni 2013

De #vanwaarde020 zoektocht gaat verder!

Wat vinden we van waarde in Amsterdam? Wat kan er beter of moet echt veranderen in de stad? En hoe gaan we dat voor elkaar krijgen?

A.s. donderdag 20 juni gaan we samen met interessante sprekers, partijleden en andere Amsterdammers op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarmee zetten we de eerste stap naar ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Kom langs, denk met ons mee en neem gerust je vrienden of buren mee!

#vanwaarde020: verheffing en binding

07 mei 2013

debat

ma 13 mei aanvang: 20.30 uur

TICKETS

David Goodhart, directeur van de Britse denktank Demos en oprichter van Prospect Magazine, lanceerde onlangs in Londen zijn nu al controversiële boek The British Dream. Successes and Failures of Post-war Immigration. Daarin betoogt hij dat ongecontroleerde immigratie een solidaire verzorgingsmaatschappij en de banden die een nationale gemeenschap bij elkaar houden ondermijnen.

29 april 2013

Op het congres van 27 april werd de partijresolutie 'Wat van waarde is' behandeld. Lees de toespraak die Monika Sie Dhian Ho hierbij hield, of bekijk het onderliggende WBS-manifest 'Van waarde'.

24 april 2013

De meest recente stage vacature kunt u hier vinden WBS stage vacature

N.B. Deze functie is inmiddels vergeven.

De WBS zoekt per 1 mei een stagiair voor een onderzoeksproject naar uitbesteden en (schijn)constructies ten behoeve van goedkope arbeid en de mate waarin deze constructies voorkomen c.q. zijn toegenomen en reguliere banen verdringen.

Omschrijving stageplaats:

12 april 2013

In 'Vooruit. De Verzwegen Politiek van het Dagelijks Leven' vertellen leraren, verplegers, agenten, kleine ondernemers, marktkooplui, jongen mingrantenvrouwen, fotografen, schoonmakers, busschauffeurs en allerlei anderen over hun leven en werk. Over hun hoop, hun vrees, hun angsten en hun trots. Een interview vertelt iets over een mens; samen vertellen de meer dan vijftig interviews een verhaal over Nederland.

19 maart 2013

Op 16 februari werd het Van waarde-manifest van de WBS gepresenteerd. Bekijk hier de digitale versie van het manifest en de registratie van de presentatie. Bestel de bijbehorende publicaties Vooruit en Tegenwicht en lees over Van waarde in de media!

01 maart 2013

De Universiteit van Amsterdam en de Wiardi Beckman Stichting organiseren op donderdagmiddag 21 maart een herdenkingsbijeenkomst voor Jos de Beus in de Rode Hoed in Amsterdam.

Jos de Beus was sinds 1998 hoogleraar Politieke theorie aan de Universiteit van Amsterdam en was jarenlang nauw betrokken bij het werk van de Wiardi Beckman Stichting. Hij overleed op 16 januari na een slopende en raadselachtige ziekte.