30 juni 2017

'Over de grens. De vluchtelingencrisis als reality test' is twee keer gepresenteerd. Op 8 juni stond het boek centraal tijdens een expertbijeenkomst op Instituut Clingendael en op 16 juni werd het aan het grote publiek gepresenteerd in het Humanity House in Den Haag. Een verslag in tweets.

06 juni 2017

Op woensdag 7 juni verdedigde WBS-medewerker en hoofdredacteur van S&D Menno Hurenkamp zijn proefschrift 'Met opgeheven hoofd. Sociaal burgerschap aan het begin van de 21 eeuw'.

Het proefschrift verschijnt bij Van Gennep en is te verkrijgen via bol.com.

> Lees ook 'Niet de mensen moeten in de pas lopen, maar de macht', in de Volkskrant van 6 juni 2017.

03 mei 2017

Klara Boonstra vertelt in het laatste nummer van SamPol (de Vlaamse tegenhanger van S&D) over de perfecte storm die de PvdA heeft geraakt.

> 'De perfecte storm voor de PvdA', interview met Klara Boonstra, door Wim Vermeersch

18 april 2017

‘The day after the night before’, zeggen we dan tegen elkaar. Historisch verlies voor de PvdA en, ondanks de winst van GroenLinks en het surplace van de SP, eigenlijk ook voor de linkerkant van politiek Nederland. Wat staat ons nu te doen?

03 februari 2017

Mei tot en met november 2016 namen zo'n 130 interviewers uit PvdA-afdelingen gesprekken af in het land over wensen en noden bij het ouder worden. Veel van deze interviews zijn gepubliceerd (ze zijn te vinden op www.vanwaardelokaal.nl/interviews). Sommige kwamen iets later gereed. Zoals het interview met mevrouw Fokje de Jong-Snoek uit Heerenveen van 83.