Discussie over (im)migratie en integratie in het Verenigd Koninkrijk en Nederland

debat

ma 13 mei aanvang: 20.30 uur

TICKETS

David Goodhart, directeur van de Britse denktank Demos en oprichter van Prospect Magazine, lanceerde onlangs in Londen zijn nu al controversiële boek The British Dream. Successes and Failures of Post-war Immigration. Daarin betoogt hij dat ongecontroleerde immigratie een solidaire verzorgingsmaatschappij en de banden die een nationale gemeenschap bij elkaar houden ondermijnen.

Het Nederlandse kabinet scherpt op hun beurt het migratiebeleid aan en beperkt de mogelijkheid voor kansarme migranten om naar Nederland te komen. Wat kan Nederland leren van ’The British Dream’, het succes en falen van immigratie en integratie in het Verenigd Koninkrijk? Op 13 mei gaan David Goodhart en vice-premier Lodewijk Asscher, hierover in discussie in De Balie.

David Goodhart, ook wel gezien als de Engelse Paul Scheffer, zal in De Balie een lezing geven over The British Dream. In zijn boek bepleit hij een veel scherper ‘management van migratie', ontwerpt hij een ’integratie-index’ voor landen en vraagt links-progressieven om een progressive national story te ontwerpen. Voer voor discussie, ook - of juíst - in een Nederland dat ten onrechte lijdt aan ‘integratiedebat-moeheid’.

Lodewijk Asscher, vice-premier en als minister verantwoordelijk voor het integratiebeleid, zal op zijn betoog reageren.
De Balie organiseert deze debatavond samen met de Wiardi Beckman Stichting, denktank voor de Nederlandse sociaal-democratie.

Voertaal: Engels.