Tweede Ieke van den Burg-prijs uitgereikt

De ESRB (European Systemic Risk Board), onderdeel van de Europese Centrale Bank, heeft voor de tweede keer de ‘Ieke van den Burg Prize for Research on Systemic Risk’ uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse conferentie van de ESRB op 22 en 23 september 2016 in Frankfurt.

Na een zeer competitief selectieproces dat bestond uit drie rondes en meerdere blind peer reviews, heeft een selectiepanel van de Advisory Scientific Committee (ASC) van de ESRB besloten de prijs toe te kennen aan twee winnaars:

1. Matthias Efing met zijn paper ‘Arbitraging the Basel Securitization Framework: Evidence from German ABS Investment’.
2. Sergey Chernenko en Adi Sunderam met hun paper ‘Liquidity Transformation in Asset Management: Evidence from the Cash Holdings of Mutual Funds'.

Ieke van den Burg was oprichter-lid van de ASC van de ESRB van 2011 tot aan haar overlijden in 2014. Daarnaast was zij onder andere lid van het Europees Parlement voor de PvdA van 1999 tot 2009, en van 2011 tot aan haar overlijden voorzitter van het WBS Europafonds.

De Ieke van den Burg-prijs is een jaarlijkse waardering voor onderzoek dat wordt gedaan in de geest van Ieke’s motto dat financiën de samenleving moeten dienen. De prijs is voor het eerst in 2015 uitgereikt.

Foto: © European Union 2011 PE-EP