Making Progressive Politics Work

Donderdag 24 en vrijdag 25 april vond in Amsterdam de Progressive Governance Conference 2014 plaats, georganiseerd door de Wiardi Beckman Stichting en de PvdA, samen met het Center for American Progress en Policy Network.

Ieder jaar komen progressieve politici, weten-schappers en beleidsmakers bij elkaar om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Dit jaar werd deze jaarlijkse Progressive Governance Conference gehouden in Amsterdam.

Tijdens een publiek evenement op 24 april en een besloten evenement op 25 april gingen politici, beleidsmakers en wetenschappers met elkaar in debat over vragen als: Wat zijn de nieuwe ideeën voor Europese samenwerking? Is een sociaal Europa een oude slogan of een hoopgevende belofte voor de toekomst? Hoe kunnen we de democratie versterken en de progressieve beweging uitbouwen?

Onder meer Jens Stoltenberg (toekomstig secretaris-generaal van de NAVO en voormalig premier van Noorwegen), Martin O'Malley (gouverneur van de staat Maryland in de VS), Lodewijk Asscher en Diederik Samsom waren te gast en gingen met de aanwezigen in debat.

Publicaties

Lees hier het officïele handboek van de conferentie met bijdragen van Monika Sie, René Cuperus, Will Hutton, Paul de Beer en Thomas Piketty: “Making Progressive Politics Work; A Handbook of Ideas”

Media

Heeft u er niet bij kunnen zijn of wilt u enkele toespraken terug zien?

Met dank aan De Balie kunt u enkele toespraken (van onder meer Stoltenberg en Asscher) en debatten terugzien via deze link: Progressive Governance Conference

De toespraken van Lodewijk Asscher en Diederik Samson zijn ook in schrift terug te vinden:

Diederik Samson - “Making Progressive Politics Work”

Lodewijk Asscher - Fighting Injustice

Pers

Ook in de pers en andere media werd over de conferentie geschreven. We hebben een aantal artikelen voor u op een rij gezet:

NRC - Gezocht: Passie voor linkse leiders in Europa

John McTernan - A letter from Amsterdam

Kirsten Meijer - play where the puck is going to be

Arnold de Groot - Terugverlangen naar de Derde Weg?