Jong WBS is de jongerenafdeling van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau voor de sociaal-democratie. Wij willen jonge mensen betrekken bij de ideeënvorming in de sociaal-democratie en een bijdrage leveren aan het politieke en maatschappelijke debat.

Jong WBS is een ontmoetingsplaats voor jong-volwassenen die zich betrokken voelen bij linkse of progressieve politiek en op zoek zijn naar politiek-inhoudelijke verdieping en discussie. Wij richten ons op politieke en maatschappelijke thema’s die voor de sociaal-democratie van belang zijn en benaderen deze vanuit de wetenschap, ideologie en politieke praktijk.

Jong WBS organiseert regelmatig activiteiten, zoals masterclasses met vooraanstaande wetenschappers en politieke diners met spraakmakende politici. Te gast waren eerder: Paul Scheffer, Thomas von der Dunk, Jan Pronk, Frank Ankersmit, Diederik Samsom, Mark Bovens, Felix Rottenberg, Marcel van Dam, Alexander Rinnooy Kan, Monika Sie Dhian Ho, René Cuperus, Kim Putters, Ko Colijn, Raymond Gradus, Mei Li Vos, Tino Wallaart, Guy Standing, Klaas Dijkhoff, Ewald Engelen, Jan Hamming, Wouter Bos, Tom-Jan Meeus, Anton Hemerijck en Marc Chavannes.

Naast deze activiteiten wil Jong WBS ook online bijdragen aan discussie en ideeënontwikkeling in de sociaal-democratie en bredere linkse politiek. Dat doen we via onze facebookpagina en via deze website Stuuf.nl, ons online forum voor opinie, verdieping en discussie.

Ben je geïnteresseerd in Jong WBS?
Als lid van Jong WBS krijg je toegang tot onze activiteiten en maak je deel uit van een netwerk van jonge en bevlogen mensen. Lid worden kost slechts € 10 per jaar, en kan via deze pagina

Bestuur
Sebastiaan van Vliet – s.vandervliet@jongwbs.nl (Voorzitter)
Frits Grotenhuis – f.grotenhuis@jongwbs.nl (Vicevoorzitter)
Vincent Balai – secretaris@jongwbs.nl (Secretaris)
Penningmeester: Denise Karman – penningmeester@jongwbs.nl (Penningmeester)
Adam Galijasevics (Externe contacten)
Roy Blokvoort (Externe contacten)
Lucas van Bilderbeek (Externe contacten)

Ideologielab:
Pascal van Kraaij, Boris van Puffelen, Frits Grotenhuis, Sebastiaan van der Vliet en Lucas van Bilderbeek

Oikoslab:
Colette Bos, Berend Alberts & Wouter Welling

JongWBS redactie:
Luella de Regt, Aida Shamoeva, Luella de Regt, Siavash Peykar, Jordy Rutten en Renee van den Kerkhof

Volg ons ook op twitter en like ons op facebook of voeg ons toe op LinkedIn.

Website
Ben je geïnteresseerd in Jong WBS? Kijk eens op onze opiniepagina of bij de pagina's over onze labs.

www.jongwbs.nl