Bijdragen aan Debat: Voor een Europa dat werkt?

06 januari 2014
0 reacties

Door Bram Koster

Met ‘Een Europa dat werkt’ lanceert de PvdA een programma met ambitie. De titel refereert al meteen naar de manier van werken in de Europese Unie, het is zeer goed dat dit bovenaan op de agenda staat. Vooral het laatste hoofdstuk komt hierop terug. De titel schept ook een verwachting: dat het programma gaat uitleggen hoe de EU moet gaan werken.

20 december 2013
0 reacties

Het concept-verkiezingsprogramma van de PvdA voor het Europees Parlement gaat tegen de stroom in, met hoge ambities voor Europa. Dat is dapper, maar de relatie tussen de sociale ambities en de institutionele plannen is onduidelijk. Stilletjes krijgen de Europese instellingen meer macht, is de PvdA daar nu blij mee of niet?

03 december 2013
0 reacties

Bas Roels - Het PvdA- ontwerpverkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen kent een aantal gebreken wat betreft duurzaamheid. De ambitie is te laag, de voorstellen te vaag en de belangrijke verbintenis tussen economie, welzijn en duurzaamheid wordt miskend.

PvdA Duurzaam roept alle PvdA'ers op om binnen de partij hun stem te laten horen, een stem voor meer duurzaamheid in het PvdA programma voor Europa. In dit pamflet geven wij onze analyse. Ben je het daarmee eens, verspreid dan deze tekst en teken de petitie op www.pvdaduurzaam.nl. Doe mee!

20 november 2013
0 reacties

Esther Derks-Mulder - Op 22 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. “Op die dag kan Nederland stemmen voor een Europa dat werkt. Want alleen een Europa dat werkt kan de basis leggen voor het Europa van de toekomst, het Europa van vooruitgang en welvaart.” Waarom werkt het nu dan nog niet?

12 november 2013
0 reacties

Chris Peeters - Het staat buiten kijf dat als het PvdA concept- -verkiezingsprogramma voor Europa wordt uitgevoerd, Europa er beter aan toe zou zijn. In die zin is het een goed programma. Alleen, het is te mager; in 2 opzichten.

12 november 2013
0 reacties

Gerard Bosman - Het concept-verkiezings-programma van de PvdA voor de komende verkiezingen van het Europees Parlement is verrassend in zijn duidelijke keuze voor een ander, socialer en humaner Europa.