> Lees de special van Argus over Joop den Uyl

Beste sociaal-democraat,

En veel meer...

Argus is een bescheiden twee wekelijks opinieblad – in druk - met een zekere afkeer van borstgetrommel. Maar soms denken we: dit is toch wel erg aardig. Zoals nu. Het laatste nummer van dit jaar bevat een bijlage over Joop den Uyl die op 24 december dertig jaar geleden is gestorven.

Daar staan prima stukken in. Zeer degelijk maar verre van langdradig, zoals het stuk van Frans Becker en Paul Kalma over de constante in De Uyls politieke denken. Tom Pauka kijkt terug op zijn tijd als adviseur van de politicus. Bram Stemerdink beziet de rollen van Den Uyl, van minister Vredeling en van zich zichzelf bij de Molukse drama’s. Iets frivoler: Mark Blaisse noteert ontroerende details over een reis naar Washington die destijds niet in Het Parool mochten.

We spraken met twee kinderen en twee kleinkinderen.

Jan van der Putte maakte Den Uyl mee in het Chili van Pinochet. De beste fotografen kozen hun favoriete Den Uyl-plaat. En biograaf Gerard Mulder verhaalt over zijn onvoltooide project: “Toen Liesbeth met koffie binnenkwam, zei hij: ‘Deze meneer hoeft geen koffie, want hij gaat zo weg.’ Vervolgens rebbelde hij nog een uur door en schoof me zonder groet naar buiten.”

Hierbij ontvangt u een pdf van het nummer. Zo maar. Nou ja, zo maar, we hopen dat uw belangstelling voor Argus is gewekt. En dat u de pdf doorstuurt naar mensen van wie u denkt dat zij Den Uyl nog steeds een goed hart toedragen. Of juist niet.

En we hopen ook dat u de site Argusvrienden.nl bezoekt, waarop u ziet dat u zich voor maar vijftig euro per jaar kunt abonneren.

Beste groet,

Jan Haasbroek en Rudie Kagie
Hoofdredactie

> Lees de special van Argus over Joop den Uyl

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers