Op 15 maart 2020 presenteert Boom Uitgevers Amsterdam in samenwerking met de Wiardi Beckman Stichting, het Nederlands Dachau Comité, het Verzetsmuseum en de auteurs Becker & Becker een boek over de oorlogsgeschiedenis van politicus en verzetsman Herman Bernard ‘Stuuf’ Wiardi Beckman. Door koningin Wilhelmina en minister-president Gerbrandy werd hij in 1941 naar Londen ontboden. Hij zou met een boot van het strand in Scheveningen worden gehaald. Erik Hazelhoff Roelfzema, Peter Tazelaar en Chris Krediet waren verantwoordelijk voor deze operatie vanuit Engeland. Zij werden aan Nederlandse zijde geholpen door Gerard Dogger en zijn verzetsnetwerk. Door verraad liep het fout. Beckman werd gearresteerd. Na een barre tocht door gevangenissen en kampen, overleed hij in Dachau.

Precies 75 jaar na zijn overlijden vindt de presentatie plaats van Op verzoek van Hare Majesteit. De oorlog van Wiardi Beckman.

Programma

Inloop om 15:30 uur. Om 16:00 uur begint de presentatie met:

  • Voordracht door Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 & 5 mei
  • Presentatie Op verzoek van Hare Majesteit door Tamara Becker en Frans Becker
  • Bijdrage van Tjalling Halbertsma, kleinzoon van H.B. Wiardi Beckman

Het geheel staat onder leiding van Erik Dijkstra, journalist en presentator. Na afloop is er een borrel en de gelegenheid om het boek te kopen voor €24,90.

R.S.V.P: Aanmelden is verplicht via, mail uw aanmelding naar info@wiardibeckman.com

De auteurs houden wekelijks een blog bij over Op verzoek van Hare Majesteit, neem alvast een kijkje op: www.wiardibeckman.com

Voor de bereikbaarheid van het Verzetsmuseum zie www.verzetsmuseum.org

Over de auteurs

Frans Becker (1948) is politicoloog. Hij werkte aan de Universiteit van Amsterdam en was als adjunct-directeur verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting. Eerder publiceerde hij met Paul Kalma Kunst of koopwaar, en met Gerrit Voerman Zeventig jaar Partij van de Arbeid.

Tamara Becker (1989) is historica. Met An Huitzing publiceerde zij Op de foto in oorlogstijd.

Becker en Becker

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers