Twintig jaar na het verschijnen van zijn spraakmakende drieluik over de Akbarstraat in Amsterdam keert Felix Rottenberg terug naar de wijk die ooit bekend stond als ‘de slechtste wijk van Nederland’.

De stedelijke vernieuwing heeft de wijk ingrijpend veranderd. Sociale huurwoningen maakten plaats voor koopwoningen en luxe huurwoningen. Wat deed dit met het buurtgevoel? Verdwenen met de oude woningen ook de sociale problemen?

Felix Rottenberg onderzoekt hoe het de bewoners vergaat die hij in 2002 ook al sprak. Denken ze hetzelfde over het leven in de wijk als twintig jaar geleden en hoe gaat het nu met hen en met de buurt? Deze gesprekken leveren soms gespannen, maar vaak ook ontroerende en hoopvolle momenten op.

'Terug naar de Akbarstraat' is een documentaire van Gülsah Dogan. Het tweeluik wordt uitgezonden op woensdag 22 en donderdag 23 januari om 22.15 uur op NPO2.

Het tweeluik 'Terug naar de Akbarstraat' is ook online terug te kijken op NPO Start

 

In de media:

 

Op maandag  27 januari is er een nagesprek over de documentaire in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam Met o.a. Felix Rottenberg, Sinan Cankaya en wethouder Marjolein Moorman. Aanmelden kan hier.

 

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers