De democratie staat onder druk. Trump in Amerika en Orbán in Hongarije bedreigen de rechtsstaat. Grote bedrijven zijn zo groot dat ze machtiger zijn dan sommige democratisch gekozen parlementen. Belangrijke beslissingen over ons land worden niet in ons parlement genomen, maar achter gesloten deuren bij de Europese Raad. Allemaal zaken die op hun eigen manier, en in meer of mindere mate druk uitoefenen op de Nederlandse democratie.

En laten we niet bescheiden doen: dit jaar gaan wij vanuit Huizen met onze Zomerschool onze democratie redden. Dat doen we door het uitnodigen van geweldige sprekers, het voeren van strakke discussies & een traditionele zaterdagavondpubquiz!

Ook is er zoals ieder jaar een essaywedstrijd. Creëer iets bij het thema van de Zomerschool. De vorm is volledig vrij; tekst, fotoreportage of kunstwerk. Stuur je essay voor 31 juli naar communicatie@jongwbs.nl, en maak kans op een mooie prijs!

De kosten voor de Zomerschool zijn € 35 (incl. slaapplek, eten en drinken). Het inschrijfformulier staat op https://js.nl/evenement/zomerschool-2018/. Inschrijven kan tot 31 juli!

Datum: 24 - 26 augustus (vrijdagavond tot zondagmiddag)

Locatie: Paasheuvelgroep Huizen

> Meer informatie op www.jongwbs.nl

Jong WBS

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers