Dit evenement is helaas uitverkocht. Je kunt op woensdag 11 oktober vanaf 20:00 uur meekijken via de livestream

De wereldberoemde Amerikaanse senator Bernie Sanders zegt waar het op staat. Hij houdt de Verenigde Staten en de rest van de wereld een spiegel voor. Waarom accepteren we een economisch systeem dat draait op de uitputting van mens en planeet? Kan dit ook anders?

Op woensdag 11 oktober gaan we in gesprek met Bernie Sanders over alternatieven voor het kapitalistische systeem. Hoe bestrijden we de inkomens- en vermogensongelijkheid? Hoe gaan we de strijd aan tegen klimaatverandering? En hoe beschermen we onze democratie tegen extremisme?

Op deze bijzondere avond in TivoliVredenburg gaat Bernie Sanders in gesprek met Frans Timmermans, lijsttrekker voor GroenLinks-PvdA. Ook vertegenwoordigers van Greenpeace, FNV en mensen uit het publiek stellen vragen. Het evenement is uitverkocht, maar je kunt hier meekijken via de livestream

Het evenement wordt georganiseerd door Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en de Wiardi Beckman Stichting in samenwerking met Bot Uitgevers. Op 7 oktober verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn tweede boek ‘Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme’. Via deze link is ook een beperkt aantal gesigneerde boeken te bestellen, op te halen tijdens het evenement. Het evenement past binnen de  Gaialezingen-reeks van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.

Programma

20:00 - 20:05 Opening
20:05 - 20:20 Aftrap door Bernie Sanders
20:20 - 20:35 Gesprek Bernie Sanders en Frans Timmermans
20:35 - 21:00 Vragen vanuit publiek
21:00 - 21:10 Vragen door Greenpeace en FNV
21:10 - 21:25 Vragen vanuit publiek
21:25 - 21:30 Afsluiting

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers